-->

אכילה קטוגנית: עתירה בשומן ודלת פחמימות וסוכרים
ככה עושים את זה נכון

בשנים האחרונות צצות דיאטות וגישות תזונה חדשות, ממש כמו פטריות אחרי הגשם.
אחת הגישות – אכילה קטוגנית השאירה את חותמה ורבים אימצו אותה כדרך חיים, הם אוכלים על פי השיטה ומדווחים על ירידה במשקל וחיונית. הכנו לכם מדריך מפורט, אז אל תפספסו

בעולם של שפע מוצרים, מרכיבים ומידע, קל ללכת לאיבוד ורבים לא מצליחים למצוא את הדרך והגישה הטובה והמתאימה ביותר עבורם, ולפעמים אף מתייאשים מהדרך.
הכנו לכם מדריך קצר אך מפורט לגבי הגישה הקטוגנית – אכילת שומנים על מנת לשרוף שומנים, אז איך זה עובד?

אז מה אוכלים באכילה קטוגנית?

מי ששומר על תזונה קטוגנית ימנע ככל האפשר מאכילת פחמימות וסוכרים ובמקום זאת יגדיל את מוצרי המזון המכילים שומנים וחלבונים כגון: בשר, דגים, ביצים, שומנים בריאים (אבוקדו, חמאה), ירקות ירוקים. ניתן לשלב גם את מרבית האגוזים בכמות מוגבלת, זרעים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה ואפילו שוקולד מריר.

השומרים על הדיאטה ימנעו מ- סוכר, דגנים, קטניות ורוב סוגי הפירות.

איך זה עובד?

האכילה הקטוגנית מתבססת על כך שבמידה וצריכת הפחמימות והסוכרים יורדת, רמות הסוכר והאינסולין בדם מתאפסות- כך שאין אגירה של סוכרים בגוף ובכך אין צורך בכמות גבוה של הפרשת אינסולין מהגוף והמערכות שלנו יכולות להתפנות ולפנות את מאגרי השומן אצלנו בגוף.

זה בדיוק אותו התהליך שמתרחש בגוף שלנו בזמן צום או פעילות גופנית אינטנסיבית- "שריפת שומנים". 

ומכאן שמה של הגישה- פירוק ושריפת השומן נקראים קטון.

איך זה עובד?

האכילה הקטוגנית מתבססת על כך שבמידה וצריכת הפחמימות והסוכרים יורדת, רמות הסוכר והאינסולין בדם מתאפסות- כך שאין אגירה של סוכרים בגוף ובכך אין צורך בכמות גבוה של הפרשת אינסולין מהגוף והמערכות שלנו יכולות להתפנות ולפנות את מאגרי השומן אצלנו בגוף.

זה בדיוק אותו התהליך שמתרחש בגוף שלנו בזמן צום או פעילות גופנית אינטנסיבית- "שריפת שומנים". 

ומכאן שמה של הגישה- פירוק ושריפת השומן נקראים קטון.

 יעילות הגישה

רבים מהאוכלים על פי הגישה הקטוגנית טוענים שיש שיפור ניכר במצב בריאותם. אנשים מדווחים על שיפור ואיזון של מחלת הסכרת, שיפור בבעיות לבביות, הוכח כי התזונה הקטוגנית יעילה עבור חולי אפילפסיה ומפחיתה את כמות ומשך ההתקפים. רבים מציינים כי חלה עלייה בתפקוד היומי שלהם, בכמות האנרגיה וכמובן ירידה ניכרת במשקל.

עם זאת חשוב מאוד לדעת למי שמתחיל את דרכו בתזונה, כמו בכל שינוי הרגל, לגוף לוקח זמן להתרגל להרגלי התזונה החדשים ולכן בשבועות הראשונים אתם עלולים לחוש כאבי ראש, סחרחורות, בחילות, עייפות, כאבי שרירים ועוד. חשוב מאוד להגביר את כמות שתיית המים והתופעה אמורה לחלוף כשהגוף יתנקה מהסוכרים שצבר ויתרגל לאורח החיים החדש.

המוצרים של תופינה מתאימים לאוכלים על-פי הגישה הקטוגנית הם ללא סוכר ודלי פחמימות רבויים בשומנים טובים כמו טחינה ואגוזים.

תפריט נגישות

הצטרפו למועדון החברים שלנו

וקבלו 30 שקל במתנה לרכישה ראשונה

*בקנייה מעל 99 ₪

הצטרפו למועדון החברים שלנו

וקבלו 30 שקל במתנה לרכישה ראשונה

*בקנייה מעל 99 ₪