-->

סוכר- מדוע חשוב להימנע ככל הניתן ממאכלים עתירי סוכר ומהם היתרונות הבריאותיים באכילת מזונות שלא מכילים את הגביש הקטן והמתוק הזה

אמנם הוא ממש קטן ותמים למראה אבל הנזק הבריאותי שלו לא משאיר מקום לספק. מחקרים רבים הוכיחו כבר ביא גורם למחלות כגון סכרת כבד שומני, בעיות בכלי דם, מחלות לב ואף סרטן. הוא גורם להשמנת יתר ועייפות. אז מהם הפתרונות הקיימים מבלי שנצטרך לוותר על הטעם המתוק והממכר הזה

סוגי הסוכר

על ההשפעות ההרסניות של צריכת סוכר גבוהה לא צריך לדבר הרבה, כולנו שמענו  מגיל צעיר יחסית את המשפט "לא להגזים עם השוקולד", עם השנים המודעות להשפעות השליליות של הסוכר גדלה וכך גם מחקרים המוכיחים קשר ישיר בין צריכתו למחלות הרבות שפוקדות את האנושות, את חלקן כבר ציינו בתחילת הכתבה. חשוב להבין שהסוכר בין אם הוא מיוצר ללא תהליך הזיקוק (הסוכר החום) ובין אם הוא עבר תהליך זיקוק(הסוכר הלבן) הוא משפיע בצורה כמעט זהה על הגוף, לכן אם וחשבתם שתוכלו "לעקוף" את המערכת במידה ותשתמשו בסוכר החום- טעיתם, וההבדל הוא זניח ביותר עד לכדי אפסי.

עם זאת הסוכר הנמצא בפירות (פרוקטוז) או בירקות עמילניים, הוא סוכר שניתן לצרוך בכמות מספקת, ההמלצה הרווחת היא 3 פירות ביום, אבל גם כמות גדולה יותר לא תגרום לכם לנזק.

בואו נדבר על תחליפים

אז מה עושים כאשר יש הבנה שהסוכר מזיק לבריאותנו, אבל טעמו ממכר עד כדי כך שאנחנו מעדיפים להמשיך ולצרוך אותו?

יש תחליפים! כיום קיימים תחליפים נהדרים לסוכר המעניקים טעם מתוק ונעים ולא גורמים לנו נזק גופני. אז נתחיל בזה שנעדיף להשתמש בשוקולד מריר איכותי במקום בשולקולד חלב/לבן- המכיל כמות גבוהה של סוכרים.

בנוסף נשתמש בממתיקים טבעיים כגון אריתריטול- המכיל 0 גרם סוכר, אינו מעלה את רמת הסוכר בדם, קל לעיכול ואינו גורם להפרעות מטבוליות, בטוח לחולי סכרת ומופרש מהגוף דרך מערכת השתן, ניתן להשתמש גם בתחליף טבעי סטיביה שגם כן אינו מכיל סוכר או קלוריות ונמצא כיעיל לשמירה על בריאות השיניים ומסייע באיזון רמות הסוכר בגוף. הממתיקים כמובן מאושר על-ידי ארגון הבריאות העולמי.

בואו נדבר על תחליפים

אז מה עושים כאשר יש הבנה שהסוכר מזיק לבריאותנו, אבל טעמו ממכר עד כדי כך שאנחנו מעדיפים להמשיך ולצרוך אותו?

יש תחליפים! כיום קיימים תחליפים נהדרים לסוכר המעניקים טעם מתוק ונעים ולא גורמים לנו נזק גופני. אז נתחיל בזה שנעדיף להשתמש בשוקולד מריר איכותי במקום בשולקולד חלב/לבן- המכיל כמות גבוהה של סוכרים.

בנוסף נשתמש בממתיקים טבעיים כגון אריתריטול- המכיל 0 גרם סוכר, אינו מעלה את רמת הסוכר בדם, קל לעיכול ואינו גורם להפרעות מטבוליות, בטוח לחולי סכרת ומופרש מהגוף דרך מערכת השתן, ניתן להשתמש גם בתחליף טבעי סטיביה שגם כן אינו מכיל סוכר או קלוריות ונמצא כיעיל לשמירה על בריאות השיניים ומסייע באיזון רמות הסוכר בגוף. הממתיקים כמובן מאושר על-ידי ארגון הבריאות העולמי.

אז למה לי בעצם לאכול מוצרים ללא סוכר

מאחר ואכילת מזונות עתירי סוכר גורמת לנזקים רבים ובלתי הפיכים לגופנו, אנחנו נעדיף לצרוך מוצרים ללא סוכר ובכך נסייע לגוף להמנע מתחלואה קשה. כאשר רמת הסוכר בגופנו נמוכה מתקיים תהליך יעיל של פירוק שומנים ופינוי פסולות ובכך אנחנו שומרים על משקל גוף תקין ועל אורח חיים בריא יותר.

אנחנו מזכירים כי ניתן לצרוך פירות וירקות עמילניים המכילים סוכר מאחר ובהם לא מצוי הסוכר ה"מזיק" והריק. עם זאת ההמלצה היא לשמור על כמות סבירה של פירות וירקות עמילניים ביום.

הימנעות מוחלטת מאכילת מזונות מתוקים כמעט ובלתי אפשרית ולכן קיימות אפשרויות נהדרות לממתיקים טבעיים שמסייעת במידה רבה בשמירה על אורח חיים בריא ומאוזן.

המאפים של תופינה אינם מכילים סוכר כלל ועשויים מרכיבים טבעיים בלבד, בהם רכיבים החיונים לבריאותינו כגון: שקדים, אגוזי פקאן, טחינה, קמח קוקוס ועוד.

תפריט נגישות

הצטרפו למועדון החברים שלנו

וקבלו 30 שקל במתנה לרכישה ראשונה

*בקנייה מעל 99 ₪

הצטרפו למועדון החברים שלנו

וקבלו 30 שקל במתנה לרכישה ראשונה

*בקנייה מעל 99 ₪