-->

גלוטן וסוכר- זהירות,
זה מסוכן!

הגלוטן והסוכר הם שני מרכיבים שנמצאים כמעט בכל מאכל שאנחנו אוכלים, אפילו במאכלים התמימים למראה והבריאותיים לכאורה- בעולם המערבי מדובר בעובדה קיימת, מרבית התזונה שלנו מבוססת על גלוטן וסוכר.

מה הבעיה בעצם ולמה זה כל כך משנה?

הגלוטן הוא חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. המנעות מגלוטן נפוצה בעיקר בקרב חולי צליאק ובקרב רגישים לגלוטן, אבל גם לאנשים בריאים שאינם רגישים באופן ספציפי לגלוטן מומלץ להמנע מצריכה מוגברת שלו. ההנדסה הגנטית של זני החיטה והשינוי בדגנים שנוצר במהלך השנים, יצר סוגי גלוטן שונים שגוף האדם אינו יודע לפרק באופן טבעי.
כך שכיום ההשערה הרווחת היא שכ50% מהאוכלוסיה רגישה לגלוטן ברמה כזאת או אחרת ומתקשה לפרק אותו. 

ומה לגבי הסוכר? 

הסוכר משפיע על מגנוני ההתמכרות והעונג במוח שלנו, ומייצר תלות שגורמת לצריכה חוזרת וגוברת של סוכר- ממש כמו סם.
במספר מחקרים, הסוכר מתקשר באופן מובהק לרמות גבוהות של שומנים בדם, מעודד אכילת יתר וגורם להשמנה, מעודד דלקות כרוניות, מזיק לחלבוני הגוף ואפילו מאיץ הזדקנות. 

מחקר שפורסם בכתב העת Nutrients מצא שהפחתה או הורדה של גלוטן בתזונה יכולה לשפר את הסימפטומים אצל אנשים עם תסמונת המעי הרגיז. מחקר אחר שפורסם ב-The Journal of the American Medical Association מצא שהפחתת צריכת סוכר יכולה לשפר את לחץ הדם ואת רמות הכולסטרול.

אוקיי, אבל איך חיים בלי סוכר וגלוטן?

האמת היא, שזה החלק הפשוט 🙂 

אנחנו בתופינה פיתחנו במיוחד עבורכם קינוחים ומאפים לא פחות ממושלמים, שיעזרו לכם להתמיד בתזונה בריאה מבלי להתפשר על הטעם והפינוק שמגיע לכם!

קינוחים ומאפים ללא גלוטן וסוכר של תופינה הם דרך טעימה להימנע ממרכיבים מזיקים אלו מבלי לוותר על הטעם.

ועכשיו באתר תופינה מבצע 10% הנחה בקניית 3 מוצרים מאותו הסוג

אוקיי, אבל איך חיים בלי סוכר וגלוטן?

האמת היא, שזה החלק הפשוט 🙂 

אנחנו בתופינה פיתחנו במיוחד עבורכם קינוחים ומאפים לא פחות ממושלמים, שיעזרו לכם להתמיד בתזונה בריאה מבלי להתפשר על הטעם והפינוק שמגיע לכם!

קינוחים ומאפים ללא גלוטן וסוכר של תופינה הם דרך טעימה להימנע ממרכיבים מזיקים אלו מבלי לוותר על הטעם.

ועכשיו באתר תופינה מבצע 10% הנחה בקניית 3 מוצרים מאותו הסוג

תפריט נגישות

הצטרפו למועדון החברים שלנו

וקבלו 30 שקל במתנה לרכישה ראשונה

*בקנייה מעל 99 ₪